Úvod » Zdravie a životný štýl » Život bez zánětu
Nevyvážená strava je v priemyselne vyspelých krajinách hlavnou príčinou úmrtí. Na zhoršovaní zdravotného stavu populácie sa podieľajú polotovary, veľké množstvo soli a konzervantov, rafinované oleje a cukor, málo zdravých tukov, orechov a semienok, rýb, zeleniny a ovocia. Zásadnou súčásťou protizápalového režimu je práve strava. Nespočíva v diétach a koktajloch zo superpotravín alebo v neustále doporučovanej strave s nadbytkom sacharidov, ale v synergickom účinku mnohých protizápalovo pôsobiacich potravín.
Cieľom tejto knihy je ukázať, že protizápalový jedálniček z dostupných potravín, korenín a bylín zahŕňa to najlepšie zo stravy našich predkov. Výskum preukázateľne ukazuje, že u tých, ktorí jedia vyvážene, sa riziko civilizačných ochorení - od alergií cez cukrovku, choroby srdca a rakovinu až k zažívacím ťažkostiam - znižuje až o deväťdesiat percent. Pokiaľ k týmto ľudem chcete patriť tiež, je táto kniha určená práve vám. Cesta je jednoduchá: K potlačeniu nezdravého zápalu musíme obmedziť alebo úplne vylúčiť niektoré škodlivé pokrmy a vo väčšej miere jesť správne kombinácie potravín pôsobiacich proti zápalu.
Najpredávanejšie